Naturalis is het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit. Onze wetenschappers zetten zich dagelijks in voor het beschrijven, begrijpen en behouden van biodiversiteit. In ons museum dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet.

Er is veel te zien in de fonkelnieuwe museumzalen met duizenden opgezette dieren, stenen en fossielen, maar ook van alles te doen. Elke dag zijn er extra activiteiten over natuur en wetenschap voor bezoekers. Voor scholen zijn er op maat gemaakte workshops en zaalprogramma’s. We gebruiken verwondering als vertrekpunt om te leren. Debatteren is op dit moment geen werkvorm voor lagere schoolkinderen en middelbare scholieren in Naturalis. We stimuleren wel vaardigheden die ook bij het debat van pas komen, zoals vragen stellen, onderzoeken, redeneren, argumenteren en naar elkaar luisteren.  Project Natuurlab is een mooi digitaal erfgoed project. Zie ook Naturalis Online.

In 2021 en 2022 Leiden EU City of Science zijn debatten in Naturalis gepland. Het is een open inschrijving. Je kunt je als school debat team hier inschrijven.