Do you want to join with your English speaking Debate Team? Fill in the form here. Visser ‘t Hooft Lyceum and Rijnlands Lyceum TTO Teams have registered. Other schools welcome. Insipiration for the debate is the exhibition Pilgrims to America – limits of freedom.

Op woensdag 17 juni vindt in Museum De Lakenhal een Engelstalig museumdebat plaats. Inspiratiebron voor het debat is de tentoonstelling Pilgrims naar Amerika – en de grenzen van vrijheid. In deze expositie maken bezoekers kennis met de reis die de Pilgrims 400 jaar geleden maakten: van het Engeland waar ze vandaan kwamen, via de stad Leiden waar ze in vrijwillige ballingschap verbleven en ten slotte, naar de wereld van de Native Americans die ze koloniseerden. In hun zoektocht naar vrijheid overschreden de Pilgrims 400 jaar geleden letterlijke en figuurlijke grenzen. Hiermee vergrootten ze hun eigen vrijheid én perkten ze tegelijkertijd de vrijheid van anderen in. De zoektocht naar vrijheid is van alle tijden, net als de grenzen ervan. Wat betekent vrijheid voor jou? En waar ligt voor jou de grens?

Tijdens het museumdebat op 17 juni worden de leerlingen, na een interactieve rondleiding door de tentoonstelling, actief op dit universele thema bevraagd. Dit debat is in het Engels en leerlingen van TTO- en IB-scholen in de buurt kunnen meedoen. Mogelijk neemt ook een team uit Plymouth, UK deel. Ook meedoen? Vul het formulier in op deze website.